Fotbalisty ze Zlámance budete v novém ročníku okresního přeboru hledat marně. A nejen tam. Tým, který nesestoupil jenom díky lepším vzájemným zápasům s Nezdenicemi, své účinkování na okresní fotbalové scéně tak na začátku prázdnin ukončil definitivně. A to ještě v sezoně 2013/2014 hrál v I. B třídě. Od podzimu 2014 pak v okresním přeboru.

„Nejsou hráči, je to stejné jako loni v Kudlovicích. Než se trápit, tak jsme to raději ukončili a uvidíme, co bude dál,“ uvedl Antonín Jurčík, předseda klubu ve Zlámanci. Obec se třemi stovkami obyvatel tak čeká minimálně roční fotbalová pauza. Otázkou je, jestli nebude delší. „Místním se hrát moc nechtělo, sezonu jsme dohrávali doslova silou vůle. Už  jsme neměli sílu pořád někoho dokola přemlouvat, aby hrál. Kvůli pracovnímu vytížení jsme tým opravdu těžko dávali dohromady. Jestli se za rok přihlásíme? To opravdu nevím, uvidíme, jak se situace vyvine,“ dodal Jurčík.

Nejenom odstoupení Zlámance tak vyvolalo dodatečný pohyb v okresních soutěžích. Dalším týmem, který lehce zamíchal kartami, jsou Kudlovice. Ty sice v loňském ročníku začaly v okresním přeboru, ale neodehrály ani jedno utkání a krátce po zahájení soutěže odstoupily. Tím pádem byly prvním sestupujícím do okresní soutěže. Do nového ročníku 2016/2017 ale přihlášku do této soutěže nepodaly a přihlásily se jenom do základní třídy. Na místo Zlámance dodatečně do okresního přeboru postupuje z OS A druhé Kněžpole.

Oslavy dodatečného postupu mohou vypuknout i u druhých týmů v základních třídách. Tupesy a Vlčnov B se díky rošádám v okresním přeboru a soutěži posunou právě do okresní soutěže.

„Možná to zní až trochu komplikovaně, ale jediné, co můžu oficiálně potvrdit, je postup béčka Vlčnova do okresní soutěže místo Kudlovic. Co se týká Zlámance, tak pokud dostaneme oficiální vyjádření o odstoupení, tak by měl platit postup Kněžpole a Tupes o třídu výš. Do té doby, než dostaneme na stůl všechny přihlášky, je možné cokoliv. Už teď třeba vím, že se do základní třídy chce přihlásit hned několik nových týmů. Dále bude ještě záležet na rozdělení krajských soutěží,“ uvedl František Miko, předseda Okresního fotbalového svazu Uherské Hradiště.